Duur 1 uur

Algemeen zwemlessen

Zwemles legt de basis voor een leven lang veilig zwemmen, met plezier natuurlijk! Wij vinden het belangrijk dat kinderen het gevoel van veiligheid en plezier ook tijdens de zwemlessen ervaren. We zorgen dat je kindje alle benodigde vaardigheden beheerst voordat het diploma wordt uitgegeven.

Bij zwembad De Watertuin zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom om te starten met zwemlessen. Elke dag (behalve op zondag) worden zwemlessen aangeboden, allemaal volgens een overzichtelijk en uitdagend concept. Bij voorkeur volgen de kinderen op eenzelfde dag zwemles met zo min mogelijk verschuivingen. De groepsgrootte van een reguliere zwemles is gemiddeld 10 kinderen. Het is ook mogelijk om in kleinere groepen of privé les te krijgen.

Zwemlessen met plezier

Het kind staat centraal, ze gaan individueel door naar een volgend niveau. We werken met een stappenmethode, met een gedetailleerd beschreven einddoel. Zelfredzaamheid staat hoog in het vaandel, daarom leren de kinderen vanaf dag 1 vaardigheden met én zonder zwemvest. Spelend leren en plezier maken zijn speerpunten in de opleidingsweg, we gebruiken materialen die goed aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Kom ook zwemlessen bij De Watertuin!

  • In een kennismakingsles, ouder(s) met het kind worden uitgenodigd, wordt er uitleg gegeven over de zwemles en de ”regels” van het zwembad.
  • De kinderen zwemmen voornamelijk in diep water door middel van een zwempakje, wat naadloos aansluit, en gedurende de opleiding wordt afgebouwd.
  • Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van stuurkaarten.
  • Wij zijn aangesloten bij de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) en leveren een erkend diploma A,B en C.
  • Voor de ouders/verzorgers is er inzage in een stapsgewijs en logisch. leerlingvolgsysteem. Deze is in te zien op telefoon, laptop en computer.
  • Onze lesgevers zijn allemaal gekwalificeerd, alhoewel we ook graag gebruik maken
    van stagiaires.